Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMUrmarirea nivelului tehnologic
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONUrmarirea nivelului tehnologic este asumata ca o activitate strategica pentru inovare. Activitatile de supraveghere a nivelului tehnologic permit identificarea oportunitatilor de dezvoltare a proiectelor de cercetare-dezvoltare castigatoare si producerea fructuoasa a inovatiei. Urmarirea avansului tehnologic consta intr-un proces organizat, selectiv si permanent de captare a informatiilor, din exterior si dinspre organizatie insasi, despre stiinta si tehnologie, selectarea, analizarea, diseminarea si comunicarea acesteia, pentru a le converti in cunostinte pentru a lua decizii cu mai putin risc si pentru a sa poata anticipa schimbarile. Permite observarea sistematica a mediului in raport cu tehnologia existenta pe piata, tehnologiile si tendintele emergente sau progresele tehnologice.
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021